Kinesitherapie • Personal training

Sportieve carrière

Al heel vroeg werd duidelijk dat sport een belangrijke plaats zou innemen in mijn leven. Als 5-jarige begon ik met judo, deze sport zou ik tot mijn 16de op competitief niveau beoefenen. Door de intensiviteit van deze sport kwam ik regelmatig in aanraking met kinesitherapie. Ik scheurde tijdens wedstrijden onder andere 2 keer de gewrichtsbanden van mijn knie en dit leverde me een lange revalidatie op... Enkele blessures later besloot ik uiteindelijk om te stoppen met judo en zo werd lopen een nieuwe passie. Vrij snel kwam daar ook fietsen bij, zowel op de weg met de racefiets als off-road met de mountainbike.

Professionele carrière

Vermits sport altijd een belangrijk deel van mijn leven is geweest en ik ook geboeid was door de medische wereld was kinesitherapie studeren een voor de hand liggende keuze. Ik combineerde mijn studies met nog heel wat sport. Ik gaf 4 keer per week zwemlessen en geef tot op vandaag nog steeds op woensdagavond een groepsles fitness in Wommelgem.

 

Na mijn afstuderen als master in de kinesitherapie ben ik mij eerst gaan verdiepen in de ademhalingskine en meer bepaald autogene drainage. Ik volgde een opleiding bij Jean Chevailier, de grondlegger van de autogene drainage, en werkte een jaar lang in een groepspraktijk gespecialiseerd in deze therapie. Ik deed hiernaast bijna drie jaar weekenddienst in het UZ Antwerpen op de afdelingen longziekten en intensieve zorgen.

Ik besefte echter dat ik niet de rest van mijn carrière enkel ademhalingskine wilde doen en ging aan de slag in een groepspraktijk op het Zuid in Antwerpen. Daar kwam ik meer in aanraking met sportkine en rugrevalidatie. In deze domeinen ging ik mij dan ook verder verdiepen en volgde achtereenvolgens en cursus Mulligan therapie (manuele behandeling), kinesiotaping en verschillende bijscholingen over oefentherapie bij sporters. 

 

Als afsluiter van mijn professionele carrière in Antwerpen werkte in nog 1,5 jaar in een praktijk op het Antwerpse Kiel waar ik in aanraking kwam met een zeer multicultureel patiëntenbestand. In 2013 begon ik een opleiding tot personal trainer, in maart 2014 legde ik succesvol examens af en sindsdien ben ik ook gecertificeerd personal trainer (NASM).

In maart 2014 nam ik dan een praktijk over in Sint-Amandsberg. Sinds oktober 2014 ben ik hier voltijds aan het werk.